Берое ще продава играчи през зимата, за да изгради по-силен отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новият спортен директор на заралии Пако Сарагоса говори пред испанска медия

Тази седмица стана ясно, че отборът на Берое официално има спортен директор – испанецът Пако Сарагоса, който е работил в отбори като Брюж и ЧФР Клуж. Сарагоса говори пред медията „Diario Global“ за идването си в Берое, собственика на тима Ернан Банато, моментното състояние на тима, предстоящите трансфери и др.

„Аз съм в Берое благодарение на Ернан, той е футболен мениджър и познава добре целия свят. Срещнахме се в Испания, той искаше да инвестира в България, купи Берое и ми се обади и ето ни в Берое с голям ентусиазъм. Берое е клуб във фаза на растеж, трябва да правим по малко от всичко. Ернан ми каза, че няма нужда от типичен спортен директор, той винаги ми казва, аз съм неговата дясна ръка и истината е, че така се чувствам”, заяви Пако Сарагоса.

“В друга държава сме и ма редица регулации, които ни затрудняват. Обърнете внимание, че на двама от най-важните ни играчи – Енцо Ойос и Леандро Годой, отне 3 месеца, за да се оправи документацията им. Всичко това ни кара да учим много нови неща”, казва спортният директор на Берое.

“Моментната позиция на Берое е добро постижение, тъй като през миналия сезон отборът оцеля в елита в последния ден. Да бъдем в средата на класирането не е лошо”, добави Пако Сарагоса.

“Има важни играчи в нашия тим, които със сигурност няма да бъдат в Берое през следващата година. Има много скаути, които следят нашите футболисти и това е добре, тъй като с приходите от техните продажби ще изградим още по-силен отбор. Това е целта на собственика и я следваме“, поясни Сарагоса.