С човек повече Берое не успя да пречупи Етър – 0:0 в Стара Загора
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заралии пропуснаха куп ситуации и завършват годината с реми срещу последния в класирането

Отборите на Берое и Етър Велико Търново направиха равенство 0:0 в последен мач от 20-ия кръг на efbet Лига, като така бе сложен и финал на родното първенство за 2023 г.

Заралии играха около 30 минути с човек повече и отправиха около 20 удара към вратата, но така и не вкараха попадение. Много от головите ситуации на домакините завършиха с неточни шутове. След този резултат Берое събра 25 точки и заема 9-ото място в класирането, докато Етър има 9 пункта на последото място в таблицата.

През първото полувреме под Аязмото головите положения не бяха чак толкова много. Вини Трибуле и Джани Политино не успяха да реализират изгодни ситуации за “зелено-белите”. В 35-ата минута пък удар на Викторио Вълков бе избит от защитник на Етър от гол линията. Малко след това Етър вкара попадение чрез Мартин Моран, но футболистът на болярите бе в засада и резултатът остана 0:0.

В началото на втората част двубоят бе прекъснат за около 10 минути, тъй като дим от факли, запалени от феновете, пречеше на работата на ВАР.

В 75-ата минута гостите останаха с човек повече. Резервата в състава на Берое Сегундо Пачаме фаулира Кольо Станев, а футболистът на болярите нарочно изрита халфа на съперника и остави своите с човек по-малко.

След като на терена Берое бе с човек повече, играчите на Хосе Луис Ачиари организираха много атаки и съзададоха ситуации, но офанзивните футболисти се редуваха да пропускат. За финал в добавеното време и бранителят Жорди Говеа пропусна да се разпише с глава от близка дистанция.