google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германският специалист ще бъде новият Глобален ръководител на футбола в Ред Бул

Бившият наставник на Ливърпул Юрген Клоп има нова работа, информира журналистът Флориан Плетенберг. 57-годишният специалист ще бъде новият Глобален ръководител на футбола в Ред Бул. Клоп е подписал контракт, който влиза в сила от 1 януари 2025 година и е дългосрочен.

Клауза в договора му позволява да напусне Ред Бул, за да поеме националния отбор на Германия в бъдеще. Явно обаче за момента Клоп не възнамерява да се върне като треньор в клубния футбол.

На новата си длъжност Юрген Клоп ще съветва всички клубове, които са част от гиганта Ред Бул – Залцбург, Лайпциг, Ню Йорк, Брагантино и още. Той ще има отношение по треньорски въпроси, философия на игра, развитие и трансфери на таланти, главни треньори и други. Очакванията са Клоп да подобри работата на всички отбори и да помогне за развитие на футболните проекти на Ред Бул.

До момента в кариерата си Юрген Клоп е работил за 3 клуба като треньор – Майнц 05, Борусия Дортмунд и Ливърпул. Той постигна големи успехи на всяко едно място и предстои да видим как ще се справи в новата си роля като Глобален ръководител на футбола в Ред Бул.