Кайседо и Йомов донесоха успеха на ЦСКА на “Българска армия”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" изостават на 7 точки от Лудогорец, но и са с мач по-малко от "орлите".

Отборът на ЦСКА надделя в домакинството си на Локомотив София с 2:0 в двубой от 17-ия кръг на efbet Лига. Жорди Кайседо бе точен в началото на втората част, а в добавеното време на срещата Георги Йомов окончателно сложи точка на спора с втори гол.

С успеха възпитаниците на Стойчо Младенов заемат втората позиция във временното класиране с актив от 32 точки, докато столичните “железничари” са на 11-ото място с 15 пункта.

Срещата не започна по най-добрия начин за домакините, тъй като Федерико Варела получи контузия още в 4-ата минута и напусна терена принудително, а неговото място зае Йоан Баи.

В първите минути сериозни положения за попадение липсваха. В 14-ата минута Жорди Кайседо бе близо да открадне топката от краката на Александър Любенов, но в крайна сметка извърши нарушение срещу вратаря на столичните “железничари”.

Възпитаниците на Иван Колев стигнаха до нелоша възмоност в 27-ата минута. След разбъркване в наказателното поле на “армейците” коженото кълбо стигна до Матеус Дуарте, който шутира от границата на наказателното поле. Топката се чукна в крака на Брадли Мазику и премина на сантиметри покрай вратата на Густаво Бусато.

10 минути по-късно Локомотив София организира хубава атака, която завърши с изстрел на Александър Александров, който обаче не намери целта.

В 41-ата минута ЦСКА бе много близо до откриването на резултата, след като Тибо Вион центрира в наказателното поле на гостите, а там Виржил Пинсон отклони топката, която впоследствие прехвърли Любенов и се отклони в десния страничен стълб на вратата му.

3 минути по-късно “червените” излязоха напред в резултата. Йоан Баи получи страхотно извеждащо подаване от страна на Жорди Кайседо и с презицен удар промуши кълбото между краката на стража на Локомотив. Ситуацията обаче бе преразгледана от ВАР и попадението не беше признато заради игра с ръка на Кайседо.

Второто полувреме стартира по отличен начин за ЦСКА. Йоан Баи изведе отлично Георги Йомов в предни позиции, а българския национал продължи топката към Жорди Кайседо, който на празна врата нямаше как да сбърка – 1:0.

След час игра Брадли Мазику качи топката на главата на Кайседо, който стреля, но не намери очертанията на вратата.

В 67-ата минута Йоан Баи шутира коварно от далечна дистанция, но Александър Любенов успя да избие.

Малко по-късно Александър Александров опита да затрудни Бусато от пряк свободен удар, ала стражът на ЦСКА улови рутинно.

В 71-ата минута Октавио стреля от дистанция, а Густаво Бусато изби топката. Тя обаче попадна в краката на Александър Александров, който от близо се разписа, но попадението беше отменено заради положение на засада.

8 минути преди края на редовното време Христо Иванов опита шут от дистанция, който обаче не представляваше трудност за Бусато.

Във втората минута на даденото от съдията продължение ЦСКА окончателно сложи точка на спора с втори гол. Йоан Баи бе изведен добре в предни позиции и видя свободния Георги Йомов, който оформи крайното – 2:0.