Караиванов обвини БФС в рекет след наказанията на Левски и ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според президента на ПФЛ наложените санкции от Дисциплинарната комисия са неоснователни

Атанас Караиванов, президентът на Професионалната футболна лига (ПФЛ), отправи остри критики към ръководството на Българския футболен съюз (БФС) по повод наложените глоби на Левски и ЦСКА – София след последното дерби между двата отбора. Въпреки че този път не бяха регистрирани сериозни провинения от страна на феновете, от Дисциплинарната комисия на БФС наложиха глоби: 9300 лева за ЦСКА – София и 7300 лева за Левски. Караиванов нарече тези глоби „чист рекет по измислени правила“.

В своя коментар във Facebook Караиванов написа:

„След безупречното поведение на феновете на дербито „Левски“ – ЦСКА наложената от Дисциплинарната комисия на БФС обща глоба от 16 900 лева на двата клуба си е чист рекет по измислени правила. Колко пари е осигурил като възнаграждение за дербито на „сини“ и „червени“ БФС, за да си позволи да налага санкции с подобен размер?“

Той подчерта, че заслугата за мирното протичане на мача е на клубовете, органите на реда и организираните фенклубове, но въпреки това отново са наложени глоби, които Караиванов определи като „пореден финансов рекет“.

„Крайно време е глобите и съдийските такси да са съобразени с приходите, които БФС осигурява на клубовете. Отборите от Първа лига плащат за съдийски такси и глоби над 2 600 000 лева, добавете към тях комисионата на БФС от над 700 000 лева за ТВ права – над 3,3 милиона лева.“

Караиванов припомни, че наскоро се е провела среща, на която е обсъден план за прехвърляне на администрирането на първенствата и турнирите от БФС към ПФЛ от 2026 година.