Кой е Чезаре Касадей – новата перла в халфовата линия на Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Касадей е сравняван с играчи като Франк Лампард, Марко Верати и Николо Барела

Италианският футбол в момента може да се похвали със златно поколение централни полузащитници. През миналото лято Марко Верати, Жоржиньо и Николо Барела доведоха нацията до слава на европейските финали, а отборът на Роберто Манчини сега има млади таланти като Сандро Тонали, Мануел Локатели и Давиде Фратези, на които да се обърн вниманиее. И следващият такъв талант е Чезаре Касадей, който това лято премина от Интер в Челси.

Касадей подписа 6-годишен договор със “сините” от Лондон, а много фенове на тима си задават въпроса – кой е той?

Касадей е само на 19 и все още не е направил своя професионален дебют, което повдига въпроси около неговите качества. Въпреки това, той е смятан за една от най-горещите перспективи в италианския футбол и Челси обстойно проучваше халфа през цялото лято, като Томас Тухел според инфорамциите е „омагьосан“ от таланта му.

Халфът тренира с първия отбор на Симоне Индзаги през цялата предсезонна подготовка. Първоначално той започна кариерата си в Червия, преди да се отличи в младежкия отбор на Чезена, което привлете интереса на Интер. Впоследствие те подписват с него като 15-годишен и оттогава той се очертава като един от най-вълнуващите им таланти. Той впечатли толкова много в Интер, че беше включен в престижното „Следващо поколение“ на Guardian: 60 от най-добрите млади таланти в световния футбол през 2020 г.

Касадей е смятан за перлата на младежкия отбор на „нерадзурите“. 19-годишният играч доминира в италианския шампионат Примавера за Интер, младежката лига на страната, и вкара 14 пъти, като добави четири асистенции в 30 изяви в лигата миналия сезон. На юношеско ниво за Интер той е вкарал 40 гола в само 105 мача, включително впечатляващо представяне в Младежката лига на УЕФА.

Голмайсторското докосване на полузащитника е негов изключителен талант. Способността на Касадей да прави добри удари от границата на наказателното поле доведе до сравнения с Франк Лампард. Касадей също е оприличаван на големите италиански звезди Верати и Барела, въпреки че си струва да се отбележи, че е доста по-висок от халфа на ПСЖ.

Младежът показа своята адаптивност да играе в различни роли, като може играе по-дефанзивна роля като част от трима халфове, а също и като атакуващ полузащитник и крило.