Колко струва Кристиано Роналдо – договори, коли и имотите на звездата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалецът е един от малкото спортисти с нетно състояние близо до 1 милиард долара

Кристиано Роналдо е постигнал впечатляваща кариера, която му е донесла не само слава, но и живот, изпълнен с лукс и богатство. През годините той затвърди статута си на легенда като един от най-великите футболисти, играейки за отбори като Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус. Той е петкратен босител на “Златна топка”, четири европейски “Златни обувки” и общо 33 трофея. Макар и вече на 39 години, той продължава да бъде ключова фигура на световната футболна сцена, а интересът към заработените от Кристиано Роналдо пари никога не стихва.

Посвещението на Роналдо на футбола и стремежът му към съвършенство са го направили не само един от най-добрите играчи в историята на спорта, но и един от най-богатите. Трудно е да се определи точното му състояние, но се смята, че то възлиза на около 800 милиона долара, според оценки на “Net Worth Celebrities”. Една от основните причини за това е неговият договор с Ал-Насър. Получаваната от Кристиано Роналдо заплата от впечатляващите 219,5 милиона британски лири го превръща в най-високоплатения футболист в света. Въпреки че този договор изтича през следващото лято, има информации, че Роналдо планира да удължи престоя си в клуба с поне още 12 месеца.

ronaldo al nassr

Освен заплатата си от Ал-Насър, Роналдо печели значителни суми от своите многобройни спонсорски договори. Той има доживотен контракт с Nike, оценен на 1 милиард долара, което го поставя сред малкото спортисти, които са подписали подобни сделки. Освен това той има договори с марки като Armani, Tag Heuer, Kickoff, Herbalife, Livescore, Clear, Binance, PokerStars и Castrol. Всички тези партньорства значително допринасят за финансовото му състояние, а неговата бизнес активност не спира само дотук. Роналдо е предприемач и инвестира в своя собствена марка дрехи CR7, както и в хотелска верига, която също му носи значителни приходи.

ronaldo binance

Любовта на Роналдо към луксозните автомобили е известна на всички и той притежава един от най-лъскавите гаражи в света. Впечатляващата му колекция е оценена на над 25 милиона долара, като голяма част от нея се състои от трио Bugatti – Centodieci, Chiron и Veyron. Само Bugatti Centodieci струва на Роналдо 9,9 милиона долара, което показва мащаба на неговата страст към автомобилите. В колекцията му има и други луксозни автомобили, включително McLaren Senna, кръстен на легендарния пилот от Формула 1 Аертон Сена, два Rolls Royce – Phantom и Cullinan, три автомобила Ferrari – 599 GTO, 599 GTB Fiorano и F430, както и две бройки Bentley – Continental GT и Flying Spur. В препълнения от Роналдо гараж има също Lamborghini Aventador, Aston Martin DB9, Maserati GranCabrio, Mercedes G-Class и Porsche Cayenne Turbo.

cristiano ronaldo senna

Заедно с колите си, Роналдо притежава както частен самолет, така и няколко яхти за по стотици милиони долари, които най-често седят на марините в Португалия или Монако.

Колкото до недвижимите му имоти, Роналдо притежава няколко луксозни жилища по целия свят. Той има имение в Дубай, оценено на около 8 милиона британски лири, както и пентхаус в Лисабон, струващ 6 милиона британски лири. Освен това той притежава имоти в родната му Мадейра, вила в Марбея и къща в Мадрид. През 2022 г. Роналдо продаде апартамента си в Тръмп Тауър в Ню Йорк, но все още не е успял да намери купувач за имението си в Чешир, където живя по време на втория си престой в Манчестър Юнайтед. Тази къща е на пазара и се продава за около 5 милиона британски лири.

ronaldo saudi arabia home

Все още не е известно дали Роналдо е закупил постоянно жилище в Саудитска Арабия. В момента се съобщава, че той живее в кралския апартамент в хотел Four Seasons в Рияд. Апартаментът се простира на два етажа и се намира в горната част на сградата, предоставяйки на Роналдо невероятен комфорт и лукс.