Костадинова: “Има още една дисциплина, не съм приключила!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
След триумфа олимпийската вицешампионка отдаде дължимото на семейството си

Извоювалата първи медал за България на Олимпийските игри в Токио – Антоанета Костадинова, заяви, че отличие от най-големия спортен форум не може да се сравнява с такова от което и да е друго състезание.

Състезателката от Търговище спечели сребърен медал в дисциплината 10 метра въздушен пистолет в спортната стрелба.

Костадинова: "Има още една дисциплина, не съм приключила!" 1

 

“Благодаря на всички, които са замесени в процеса, довел до медала,” не скри вълнението си пред държавната телевизия Костадинова. “Благодаря на човека, който е до мен. Този медал е само за него – треньорът ми!

“В момента не оценявам, че съм загубила златото, а се радвам на среброто. Всеки един от нас е дошъл за медал, без значение с какъв цвят. Медалът от Олимпиада не може да бъде сравнен с такъв, от което и да е друго състезание.

“Много съм щастлива. Трудно мога да опиша всичко, което чувствам. В последния час след финала само плача. Изревах си сълзите сигурно за една седмица напред, от емоция, от вълнение. Боже, не мога да повярвам, че го взех този медал. Обаче си е мой…”

Българската представителка разкри, че преди последния изстрел, когато все още беше начело в състезанието, е допуснала мислите и да се насочат към почетната стълбичка и може би това я е лишило от олимпийската титла.

“Не ми трепна ръката, по-скоро мозъчните клетки отидоха на друго място,” заяви Костадинова. “Виждах се на стълбичката, може би. Доволна съм от медала. След като успях да издържа до този последен изстрел, а това беше целта – да направя тези 24 изстрела.

“Явно Господ ми е отредил този медал за днес, така че аз съм повече от доволна. Първо емоцията ми започна оттам, че все пак се класирах за този финал, защото обикновено на пневматиката поне при мен това е пречката.

“След това самият финал не е проблем. Тренираме ги много финалите, получават ми се. Радвам се, че днес беше денят, в който Господ каза: “ОК, има един и за теб!”

Костадинова обаче отказа да изпада в еуфория и насочи погледа си към втората дисциплина – спортен пистолет.

“Вярвам, че след като една жена уреди личния си живот и има съпруг, който я подкрепя, и прекрасни деца, това помага. Двете ми деца са моето злато. Имам още една дисциплина, не съм приключила.”