Голямата Костадинова остана на един точен изстрел от нов медал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Състезателката от Търговище записа впечатляващо постижение, заемайки четвърта позиция на 25 метра пистолет

Примата в спортна ни стрелба Антоанета Костадинова написа поредната вълнуваща страница в историята на българския спорт, финиширайки на четвърто място в дисциплината 25 метра пистолет на олимпийския турнир в Токио.

Голямата Костадинова остана на един точен изстрел от нов медал 1

Вчера Спортист номер 1 на Търговище за миналата година влетя във финала,  записвайки трети резултат в прецизната стрелба с 293 точки, а днес демонстрира още по-впечатляваща форма, постигайки 297 точки в бързата стрелба.

Костадинова не започна представянето си във финала, за който се класираха 8-те най-добре представили се състезателки, по най-добрия начин, но запази самообладание и бързо коригира мерника си.

Логично започна и изкачването и в класирането. След отпадането на три състезателки се стигна до допълнителна стрелба, но възпитаничката на Христо Христов за пореден път показа изумителна психическа устойчивост и си осигури място в Топ 4.

Голямата Костадинова остана на един точен изстрел от нов медал 2

В допълнителната престрелка с китайката Ксиао, нашата състезателка допусна две грешки и остана на четвърта позиция с 28 точки. Азиатката пък стигна до бронза само с една точка повече.

“Много ми се искаше да вляза на финала и се радвам, че го постигнах,” заяви с широка усмивка на лицето си Костадинова след края на състезанието. “Изключително съм щастлива!”

Рускинята Виталина Бацарашкина пък записа историческо постижение, след като в рамките на броени дни спечели втора олимпийска титла. Сребърният медал стана притежание на корейката Ким Минджун.

Голямата Костадинова остана на един точен изстрел от нов медал 3

В неделя Костадинова спечели първи олимпийски медал за България от Игрите в Токио, окичвайки се със сребърното отличие в дисциплината 10 метра въздушен пистолет.