Еуфория в Търговище – искат почетна титла и за Христо Христов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Възпитаничката на треньора Антоанета Костадинова вече е Почетен гражданин на Търговище

Броени дни след грандиозния успех на Антоанета Костадинова на Олимпийските игри в Токио, в Търговище стартира подписка за удостояването на нейния треньор – Христо Христов, със званието Почетен гражданин.

В неделя Спортист номер 1 на Търговище за миналата година спечели сребърен медал в дисциплината 10 метра въздушен пистолет в спортната стрелба на Игрите в японската столица.

Еуфория в Търговище - искат почетна титла и за Христо Христов 1

Инициативата, която е по идея на работещия в администрацията Кирил Кирилов, вече набира солидна скорост в града.

Самата Костадинова вече е носител на званието Почетен гражданин на Търговище. Тя беше удостоена с титлата през май 2015 година за завоюван престиж, обществено признание и приноса й за издигане авторитета на общината в областта на спорта.

Идеята на Костадинов се ражда спонтанно след триумфа на 35-годишната състезателка, за която това е трето участие на Олимпиада.

Кирилов разкри, че също е тренирал преди години спортна стрелба. Той е възпитаник на местния клуб и има наблюдения за работата и участието на треньора за достигането на спортната форма и успехите на състезателите.

“Със своята дългогодишна, упорита и резултатна треньорска дейност Христо Христов е популяризирал града ни по света, чрез успехите на своите възпитаници,” коментира Кирилов.

“Последното му постижение е сребърното отличие на Антоанета Костадинова от Олимпийските игри в Токио, за което като личен треньор, той има значителен принос и заслуга”, се казва с подписката.”

Според плановете подписката ще бъде внесена за разглеждане на заседание на Общинския съвет в Търговище през септември.

В същото време Община Търговище обяви инициатива в чест на спечеления от Костадинова сребърен медал.

“Призоваваме всички съграждани да ни изпратят видеопоздрав, рисунки или други произведения, посветени на олимпийската ни медалистка и нейния треньор Христо Маринов. Всички материали ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Общината, както и излъчвани на общинската видеостена на площад „Свобода“. Те ще бъдат предадени и на Антоанета Костадинова и Христо Маринов, след завръщането им в България,” се казва в съобщението на пресцентъра на общината.

В четвъртък Костадинова ще започне участието си и в дисциплината 25 метра малокалибрен пистолет.