Ковачич герой при труден успех на Манчестър Сити срещу Фулъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хърватският халф вкара две от попаденията за победата на "гражданите"

Манчестър Сити постигна очакван успех при домакинството на Фулъм с резултат 3:2. Победата не дойде лесно за “гражданите”, които трябваше да правят обрат на “Етихад Стейдиъм”. С две попадения за тима на Пеп Гуардиола се отличи хърватският халф Матео Ковачич и той бе големият герой за шампионите.

Фулъм изненада съперника си с попадение в 26-ата минута, когато Андреас Перейра откри резултата. Бразилският халф се възползва от подаване на Раул Хименес и вкара за 0:1.

Ман Сити отговори бързо чрез Матео Ковачич. Хърватският халф с прецизен удар се разписа за 1:1. Домакините създадоха над 10 възможности за гол до почивката, но първото полувреме завърши наравно.

“Гражданите” имаха доста по-добра успеваемост след почивката. Още в 47-ата минута Ковачич с втория си гол в срещата направи пълен обрат – 2:1.

Пеп Гуардиола направи добри смени, като появилият се от пейката Джереми Доку отбеляза за 3:1 в 82-рата минута. “Гражданите” си помислиха, че са свършили работата си, но Фулъм не се отказа.

Гостите върнаха едно попадение в 89-ата минута чрез резервата Родриго Муниз. Силите на Фулъм не стигнаха за нещо повече и те допуснаха минимално поражение на “Етихад”.

С този успех отборът на Ман Сити събра 17 точки в актива си и е на една зад лидера Ливърпул. Фулъм заема 6-ото място в класирането с актив от 11 точки.