Кременлиев: “Чудеса не очакваме, физически няма да сме добре”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Помощник-треньорът на Арда Емил Кременлиев изрази сериозни опасения за физическата подготвеност на играчите на тима от Кърджали в предстоящия двубой с Локомотив (Пловдив).

Бившият национал заяви, че няма как футболисти, които са били под карантина две седмици, да бъдат в оптимално кондиционно състояние.

16 от футболистите на Арда дадоха положителни проби при направени тестове за коронавирус и това наложи отлагането на мача с Лудогорец преди паузата заради мачовете на националните отбори.

Днес момчетата на Николай Киров направиха първа тренировка, а двубоят с носителя на Купата на България Локомотив е във вторник.

“Изтече им карантината на момчетата,” сподели Кременлиев. “Дадоха отрицателни тестове. Ще се опитаме да направим каквото можем да се подготвим за мача с Локомотив Пловдив, който е във вторник.

“Имаме три-четири дни, каквото можем, ще направим. Естествено чудеса не очакваме. Тъй като за три-четири дни футболист, който 14 дни е стоял във вкъщи, няма как да се подготви оптимално.

“Имахме молба за отлагането на мача, даже имахме разбирането на Локо Пловдив, но нещата са много комплексни. Донякъде разбираме и футболния съюз. Там има много други неща, телевизии, отбори които участват в Лига Европа.

“Един мач ни беше отложен вече с Лудогорец. Няма как този мач с Локо Пловдив да го играем преди мача с Лудогорец, така че, сигурно и те си имат своите доводи. Дори да са имали желание да ни влязат в положение, сигурно не са имали възможност.

“В случая опира най-вече до физическата форма. Не можем да успеем да наваксаме, но ще се постараем колкото може да докараме футболистите до някакво добро физическо състояние. Няма да излезем предали се.

“Бяхме в добър ритъм преди нашата лична пандемия в Арда, ще се постараем да се доближим до това състояние. Физически няма да сме добре, но този мач ще покажем всичко каквото притежаваме.

“За нас треньорите най-важно в момента е здравето на футболистие. След това вече идва резултати, мачове и каквото и да е. Ще подходим от тази гледна точка – който се чувства най-здрав, най-подготвен – той ще играе. Всичко друго е на заден план”