Тони Тасев помогна на Славия да счупи каръка срещу Арда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Герой за "белите" се оказа Тони Тасев с гол в 46-тата минута

Славия сложи край на лошата серия, побеждавайки с 1:0 Арда в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион “Александър Шаламанов”. Трите точки за “белите” донесе Тони Тасев с попадение в последните секунди на първата част.

Двубоят започна на ниско темпо, като и пред двамата вратари нямаше опасни ситуации.

В 20-ата минута Роберто Райчев опита с глава да засече центриране отдясно на Галин Иванов, но Умар Сако успя да помогне на топката да се отклони извън очертанията на вратата.

Десет минути след това Николай Кръстев лесно се справи с изстрел на Станислав Иванов от границата на наказателното поле. В 35-ата минута Преслав Боруков се понесе в атака, но Венци Керчев с хубав шпагат изчисти топката.

В последната минута на редовното време Иван Минчев пробва да изненада с много далечен изстрел Анатоли Господинов, но топката мина над вратата.

В първите секунди на добавеното време Славия успя да поведе в резултата. Тони Тасев пое топката и необезпокоявано напредна преди да стреля по земя за 1:0.

След почивката Иван Колев извърши две смени Кристиан Добрев и Владимир Николов влязоха на местата на Сибири Кейта и Роберто Райчев. За Арда пък Иван Тилев замени Иван Коконов.

В 54-ата минута “белите” имаха претенции за игра с ръка на Мартин Стойчев, ситуацията бе прегледана с ВАР и играта продължи с изпълнение на корнер.

Четири минути след това Галин Иванов и Тони Тасев изпълниха късо корнер, но защитата на Арда бе готова за такова изпълнение.

В следващите минути двата отбора не успяваха да създадат голови положения пред Кръстев и Господинов и да отправят точен удар.

В 78-ата минута Станислав Иванов получи втори жълт картон и бе изгонен от игра, оставяйки Арда с човек по-малко. До края не се случи нищо интересно и по този начин “белите” успяха да спечелят трите точки.