Реал (Мадрид) победи Осасуна, а Белингам отново блесна за “кралете”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Десет гола от десет мача за Джуд Белингам при поредната победа на Реал (Мадрид)

След пореден отличен мач на Джуд Белингам Реал Мадрид постигна десетата си победа от началото на сезона във всички турнири. Този път английският национал вкара два гола от головете за изразителния домакински успех с 4:0 над Осасуна в мач от 9-ия кръг на Ла Лига, с което “белите” си гарантираха, че ще посрещнат паузата на върха, тъй като няма как да бъдат застигнати от Барселона.

Бившият играч на Борусия (Дортмунд) вече има 10 попадения в 10 мача за Реал. Днес той реализира ключовите първи два гола – в 9-ата и 54-тата минути. След него Винисиус Жуниор направи 3:0 в 65-ата, а в 70-ата Хоселу докара нещата до 4:0. После последният пропусна и дузпа в 84-тата, която беше спасена от вратаря.

Осасуна си беше заслужил уважението на “белите”, защото при предходните си две гостувания в столицата удържа равенства. Това сега беше и повторение на финала за Купата на Испания от май, когато тимът на Карло Анчелоти се наложи с 2:1. Днес италианският треньор на домакините има проблеми в центъра на защитата, като до Антонио Рюдигер е Орелиан Чуамени. Лука Модрич получава шанс като титуляр, а Хоселу е предпочетен пред Родриго в атака.

Анте Будимир поведе атаката на Осасуна. Звездата на отбора е централният защитник Давид Гарсия, който е и национал на Испания. Оказа се, че президентът на Реал Флорентино Перес е с COVID-19, заради което не присъства на двубоя.

Домакините бързо наложиха превъзходство и в 9-ата минута поведоха в резултата чрез Белингам при изобщо първия изстрел на тима. Тогава английският национал завърши акция след отлични подавания на Лука Модрич и Карвахал.