Кристиано Роналдо: Бях на дъното след пропуска
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звездата на Португалия беше съкрушен, след като изпусна дузпа в 105-та минута срещу Словения

Голямата звезда на португалския национален отбор – Кристиано Роналдо, призна, че е бил “на дъното” след като пропусна дузпа срещу Словения в 105-та минута на продълженията в 1/8-финалния им сблъсък на Евро 2024.

Капитанът на “мореплавателите” можеше да реши всичко още в допълнителните 30 минути, но Ян Облак улови удара му в долния десен ъгъл на вратата и прати развръзката на сблъсъка в изпълнения на дузпи, където неговият колега Диого Коща беше непробиваем и спаси три поредни дузпи на словенците, пращайки Португалия на 1/4-финал.

Роналдо вкара от втория опит, но при пропуска си по-рано беше съкрушен и се разплака на почивката между двете продължения, като призна, че в този момент се е чувствал ужасно, защото е смятал, че е провалил феновете и отбора си.

“Стана ми жал за феновете. Винаги ще давам всичко от себе си за фланелката на Португалия”, заяву той след края на мача. “Чувствах се ужасно, бях на дъното, а целия ми отбор имаше нужда от мен”, добави Роналдо.

“Разбира се, че беше трудно. Мачът се завърза, но трябваше да използваме моментите си, за да не се стига до дузпите. Цяла година не бях пропускал дузпа, но сега се случи. Облак е един от най-добрите вратари в света. Получих шанс да се реванширам, а целият отбор работи неуморно 120 минути и не загуби концентрация. Едновременно съм тъжен и щастлив. Важното е, че продължаваме, при това заслужено”, добави звездата на Португалия.