Крушарски продава Локомотив Пловдив за 5 милиона лева
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Поставил съм условие, чакам до петък", заяви собственикът на "смърфовете"

Христо Крушарски, собственикът на Локомотив (Пловдив), обяви, че е готов да продаде контролния пакет акции на клуба за пет милиона лева. Той направи изявление пред “Телеграф” след напрежението в клуба, включително оставките на членовете на ръководството и недоволството на феновете.

Крушарски заяви, че е спрял да финансира клуба, като спира и заплащането на заплатите на футболистите, и подчерта, че е вложил много ресурси, пари и усилия в проекта “Локомотив”. Той обаче е категоричен, че няма да се раздели с клуба, без да получи поисканата сума, макар и да признава, че не очаква пълно възстановяване на инвестициите си, които възлизат на около 20 милиона лева.

“Освен това, каквото съм дал, ще си остане там на стадиона, няма къде да го отнеса. Благодарен съм и се извинявам на тези истински фенове на отбора, които бяха до мен и ме подкрепяха и в най-мизерните времена, когато взех отбора. Това за мен са може би няколкостотин души. Другите периодично тръгват да стават спасители, а след това ги няма никакви. Сега съм поставил условието си и чакам отговор до петък.”, заяви Крушарски.

“Аз никога не съм бягал от своите отговорности и обещания и съм правил повече за клуба, отколкото са били силите ми. Нека да видим, тези, които ще направят организацията и ще надградят над постигнатото по-добре от мен на фона на всичко, което се случва и в България, и в света в последните години.”, допълни той.

Собственикът също така призовава феновете да са наясно с трудностите, които предстоят на новия собственик на клуба, като отбеляза, че е намалил дълговете на Локомотив през последната година и че клубът има и да получава суми от трансфери. Той също така посочи, че има нереализирани вземания по трансферите на Мичи Нтело и Алфа Конте.