Куман: ВАР разбива футбола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не можем да играем правилно футбол", смята селекционерът на "лалетата"

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман разкритикува използването ВАР и заяви, че според него той “разбива футбола”, след като Англия получи спорна дузпа в напрегнатия полуфинал на Евро 2024 във вторник.

Холандците поведоха в началото чрез мощен изстрел на Шави Симонс, но отборът на Гарет Саутгейт получи спасителен пояс, когато Хари Кейн беше ударен в наказателното поле, след като отправи неточен удар. Въпреки това, съдията Феликс Цвайер беше привикан от ВАР и посочи бялата точка, а капитанът на Англия реализира от 11-те метра.

В последните секунди на мача пък резервата Оли Уоткинс отбеляза победния гол, за да изпрати Англия на финала в неделя, където ще играе с Испания.

„Според мен не трябваше да има дузпа“, каза Куман. “Той ритна топката и бутонките просто се докоснаха. Мисля, че не можем да играем правилно футбол и това се дължи на ВАР. Това наистина разбива футбола.”, заяви селекционерът на Нидерландия.

Дори някои футболни анализатори на Острова смятат, че подобно отсъждане е нелепо, включително бившият национал на “трите лъва” Гари Невил.