Куман зачеркна Бергвайн за националния отбор след трансфера
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стивън премина в Саудитска Арабия преди броени часове.

Ал-Итихад подписа с вече бившия нидерландския национал Стивън Бергвайн от Аякс, споделиха от клуба от близкия изток. Те ще заплатят около 25 милиона евро за крилото, а нидерландеца подписа договор за 3 години.

Стивън се отличи с 13 гола и 5 асистенция през изминалата кампания. За националния отбор, той е вкарал 8 пъти в 35 мача, а на клубно ниво защитаваше още цветовете на ПСВ и на английския Тотнъм.

Мениджър в новия му клуб в Саудитска Арабия е Лоран Блан, а новите му съотборници включват футболисти като  Карим Бензема, Н’Голо Канте и Муса Диаби.

Не всичко е розово пред крилото, обаче, защото треньорът на „Лалетата“ Роналд Куман говори за неговия трансфер в изминалите часове доста критично: „Бергвайн ще продължи своята кариера в близкия изток едва на 26 години. Няма никакво съмнение, че става въпрос за пари. Поради тази причина за момента вратата за националния отбор на Нидерландия е затворена. Не съм комуникирал със Стивън, но той със сигурност знае, че щях да реагирам по подобен начин.“