Лацио надви Сасуоло и забрави кошмара от Рома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ладзари и Миленкович-Савич донесоха успеха за "орлите"

Лацио успя да победи с 2:1 Сасуоло в мача им от 31-ия кръг на Серия А и отново излезе пети във временното класиране. “Римските орли” забравиха кошмарната загуба от Рома преди паузата за националните отбори с 0:3 и отново се върнаха към победите.

След силно начало на Сасуоло, при което Траоре и Скамака направиха пропуски, в 17-та минута Мануел Ладзари изведе домакините от Рим напред в резултата. Той преодоля няколко противника и отправи отличен изстрел, който нямаше как да бъде спрян от Консили.

Три минути преди почивката Давиде Фратези стреля с глава, но прати топката в дясната греда на Рейна. Само шест минути след паузата между двете полувремена Сергей Милинкович-Савич удвои за 2:0. Сърбинът беше намерен с центриране от пряк-свободен удар, а той нямаше проблем от няколко метра да прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Чак в петата минута на продължението падна и почетният гол за гостите, дело на Жуниор Траоре, който засече центриране в наказателното поле и беше безпощаден. Така Лацио събра 52 точки, докато Сасуоло е девети с 43 пункта.