Лацио се справи с Болоня и Серия “А” има нов лидер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лацио спечели своя мач от Серия “А” срещу Болоня с резултат 2:0 на “Стадио Олимпико”. “Орлите” записаха пореден успех в италианското първенство и поведоха в класирането след 26 изиграни мача. Попаденията за Лацио днес отбелязаха Луис Алберто и Хоакин Корея.

Тимът на Симоне Индзаги събра 62 точки след тази победа и има две повече от втория Ювентус, който е с мач по-малко. Двубоят на “бианконерите” от този 26-ти кръг срещу Интер бе отложен, така че Лацио ще бъде на върха поне до другия уикенд, когато гостува на Аталанта на 7-ми март.

Атаките на Лацио към вратата на Болоня се редяха една след друга още от първата минута на двубоя. “Орлите” изпуснаха 3-4 положения за четвърт час игра като с пропуски се отчетоха Кореа, Имобиле и Алберто. В 18-ата минута логичното се случи и възпитаниците на Симоне Индзаги поведоха в резултата. Луис Алберто с прецизен удар от 17-18 метра прати топката в мрежата на Скорупски – 1:0.

Три минути по-късно Лацио вкара втори гол. Хоакин Кореа прати топката в мрежата на Болоня за втори път и удвои аванса на “орлите”. До края на първото полувреме лациалите продължиха да доминират и пропуснаха да отбележат трето попадение.

В 52-рата минута топката премина гол линията на вратата на Лацио, след като се получи разбъркване в наказателното поле на домакините. ВАР се намеси и доказа, че топката се е отбила от ръката на Денсвил и попадението бе отменено.

В 62-рата минута голмайсторът на домакините през този сезон – Чиро Имобиле, стреля атрактивно, но не успя да намери очертанията на вратата. Малко след това Болоня отново вкара попадение, но и то бе отменено поради засада на Паласио.

В 76-ата минута Лукаш Скорупски отрази опасен удар на Чиро Имобиле и резултатът остана непроменен.

След успеха в днешната среща, Лацио вече има 62 точки и излезе начело в класирането в Серия “А”, докато Болоня остана на 10-то място с 34 точки в актива си.