google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Скоро се завръщаме на "Камп Ноу", казва президентът на каталунците

Президентът на испанския гранд Барселона – Жоан Лапорта, говори по много теми на днешната си пресконференция. Той обяви, че Барселона скоро ще се завърне на стадион “Спотифай Камп Ноу”. Босът на каталунците е на мнение, че срещу клуба е сформиран голям фронт с цел той да бъде атакуван и дори направени опити за превземането на клуба от вътрешни за каталунците хора.

„Официалните членове на Барселона не обърнаха внимание на катастрофалните прогнози и ни подкрепиха. Всички заедно сформирахме общ фронт, който да се справи с атаките от всички страни срещу нас, чиято цел беше да не ни позволи да си стъпим обратно на краката. До няколко месеца ще играем отново на „Спотифай Камп Ноу“. Близо сме до постигането на мечтата да разполагаме с най-хубавия стадион в света. Всичко подсказва, че до края на 2024 г., независимо от пречките по пътя, ще можем да играем отново в нашия дом“, заяви Лапорта.

„И въпреки това очаквам атаките към нас да продължат – особено ако се справяме добре. Веднага когато станем силни, на дневен ред се връща темата „Негреира“, заяви президентът на Барса.

„Приемаме критика, всичко е възможно да стане по-добре. Но не приемаме онези твърдения, чиято цел е да окажат дестабилизация.По-силни сме от всякога. Има опити за контрол върху клуба както отвън, така и отвътре. Ще им се наложи да се потрудят доста, за да ни съборят. Печелим, клубът е много по-добре от преди както на спортно, така и на социално и институционално ниво“, добави босът на каталунския гранд.

Барселона се справя отлично от началото на сезона в Ла Лига, като спечели всичките си 4 срещи под ръководството на Ханзи Флик и е на първо място в класирането с 4 точки аванс пред Реал Мадрид..