Лено отказа повиквателна за Германия, защото ще е резерва
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стражът на Фулъм не е бил доволен от факта, че ще бъде на резервната скамейка

Вратарят на Фулъм Бернд Лено обяви, че е отказал поканата на националния селекционер на Германия, Юлиан Нагелсман, за предстоящите мачове от Лигата на нациите, след като е разбрал, че няма да получи игрово време. Лено разкри в интервю за BILD, че е имал разговор по телефона с Нагелсман и с треньора на вратарите Андреас Кроненберг, по време на който му е било съобщено, че ще бъде част от отбора, но няма да играе.

„Казаха ми, че ще бъда част от отбора, но няма да получа игрово време. Ето защо реших да остана да тренирам в Лондон“, обясни Лено.

32-годишният страж има само 9 мача за националния отбор на Германия, тъй като дълго време беше трети избор след Мануел Нойер и Марк-Андре тер Стеген. След оттеглянето на Нойер от международния футбол и тежката контузия на коляното на Тер Стеген, Лено е потенциален кандидат за титуляр, но въпреки това предпочете да пропусне мачовете.

Нагелсман повика Оливер Бауман, Александър Нюбел и Янис Блазвих за мачовете срещу Босна и Херцеговина и Нидерландия. На Бауман е било обещано да започне в първия двубой.

„Юлиан знае, че винаги ще бъда там, когато имат нужда, и че мога да помогна на отбора. На 32 години вече не съм без опит и никога не съм имал претенции към Мануел и Марк. Винаги съм се раздавал. За мен е голяма чест да играя за националния отбор и това си остава моята цел“, допълни Лено.

Отсъствието на Лено, обявено в края на септември, предизвика полемика в Германия. Бившият нападател Фреди Бобич заяви пред Sky TV: „Не разбирам защо го няма в състава“.