Левандовски бе награден с най-високото държавно отличие в Полша
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Президентът на Полша Анджей Дуда награди Лева с "Орден на възраждане на Полша"

Полският национал Роберт Левандовски беше награден с най-високо държавно отличие от президента на страната Анджей Дуда. Нападателят на Байерн Мюнхен, който бе най-добрият футболист в света за годината, бе награден с “Орден на възраждане на Полша” по време на церемония в президентския дворец във Варшава.

Дуда определи Левандовски като “национален спортен герой” и “квинсентенция на съвършенството”. Полската звезда във футбола наистина е феноменален в последното десетилетие, като той заяви, че амбицията му все още е достатъчно голяма.

“Може би след време, когато седна на дивана, ще си помисля за спечелените трофеи, но засега амбицията ми е достатъчно голяма и не искам да се самоуспокоявам”, коментира 32-годишният Левандовски, който имаше основна заслуга за това Байерн да спечели титлата и купата в Германия, както и Шампионската лига през миналата кампания.

През този сезон Левандовски води в класирането при голмайсторите в немското първенство с 35 попадения. Полякът е вторият най-резултатен футболист в историята на германския футболен елит след Герд Мюлер.