Левандовски с юбилеен гол номер 100 в ШЛ срещу Антверп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Само Меси и Роналдо са вкарали повече от поляка в турнира

Във вторник вечер Барселона разгроми Антверп на старта на груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят бе специален за нападателя на каталунците Роберт Левандовски, който реализира своя гол номер 100 в състезанието. Лева се разписа за втория гол в мача, в който Барса записа убедителен успех с 5:0.

По този начин Роберт Левандовски е третият футболист в историята на турнира отбелязал 100 гола, като пред него са иконите на състезанието през 21 век – Кристиано Роналдо (145) и Лионел Меси (132).

Левандовски отбеляза тези 100 гола в 139 мача за четири различни клуба. Всичко започва в неговата родина, където защитава цветовете на Лех (6), след това преминава в Борусия Дортмунд и забива 18 попадения в турнира. Левандовски отбелязва най-много голове за Байерн (69), а вече има и седем гола за Барселона, като тази бройка със сигурност ще се увеличи до края на текущия сезон.

Белгийският Роял Антверп беше 33-ият клуб, срещу който Левандовски бележи гол в Шампионска лига. За справка, Лионел Меси е вкарал срещу 40 различни отбора в турнира, докато португалецър Роналдо се е разписал срещу 38 съперника в надпреварата.