Нападател на Барселона подобри 54-годишен рекорд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роберт Левандовски подобри постижение от 1969 година

Футболистът на Барселона и национал на Полша – Роберт Левандовски, отбеляза един гол срещу Латвия при успеха с 2:0 на своята страна контролна среща, която се проведе във вторник вечер във Варшава.

С попадението си във вратата на латвийския отбор, нападателят подобри рекорд от 1969 г., превръщайки се в най-възрастния голмайстор за полския национален тим в историята. Левандовски отбеляза гола на 35 години и 3 месеца, а досегашното върхово постижение принадлежеше на Лучиан Брихжи, който бе вкарал гол на 35 години, 2 месеца и 14 дни.

Победата срещу Латвия бе един от малкото добри резултати на Полша през годината. Селекцията на Михал Пробиеж се намира в криза и ще трябва да подобри играта си. Полша не успя да се класира директно за Европейското първенство 2024 в Германия, но ще има втори шанс през плейофите. Полша ще се изправи срещу Естония на старта в битката за класиране на Евро 2024 и трябва да се справи с този съперник, а Левандовски ще търси нови голове на сметката си.

На клубно ниво през настоящия сезон Левандовски има 7 гола в 11 срещи в Ла Лига за Барселона. Полякът се разписа и веднъж в Шампионска лига, като има 3 участия.