Левски и Лудогорец в действие в Sesame Купа на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" с изпитание в Русе, а "орлите" трябва лесно да преборят Балкан Ботевград

Днес ще се проведат две срещи от 1/16-финалите на Sesame Купа на България с участието на грандовете Лудогорец и Левски. Докато повечето отбори вече мислят за срещите си от 1/8-финалите на надпреварата, то тези два тима тепърва стартиратучастието си в турнира.

Носителят на трофея Лудогорец гостува на Балкан Ботевград от 13:30 ч. Тимът на Георги Дерменджиев не би трябвало да имапроблеми срещу третодивизонния съперник. Отборът на Балкан е на 8-ото място в класирането на Югозападна Трета лига. За феновете на футбола в Балкан домакинството на Лудогорец ще бъде празник. “Орлите” са тотални фаворити за победата и най-вероятно ще спечелят с разлика. Лудогорец е в серия от пет поредни победи във всички турнири, включително 2:0 над турския гранд Фенербахче. Възможно е в тима на гостите да има и доста ротации, но при всички случаи Лудогорец трябва да спечели убедително визитата в Ботевград.

Левски ще има по-сериозен тест на старта на участието си в турнира – гостуване в Русе на втородивизинния Дунав. “Драконите” са а 6-ото място в първенството на Втора лига. Дунав Русе има три победи в изминалите си четири мача, включително два успеха у дома със суха мрежа над Черноморец Балчик и Струмска Слава. Левски влиза в двубоя в серия от 4 мача без победа, като загуби два двубоя за този период. Тимът на Николай Костов трябва да подходи много сериозно към този двубой и с добра игра да се върне на победния път.

Официалният спонсор на турнира ще добави още един аспект от вълнението към тези двубои с любимия на играчите sesame.bg бонус.