Халф на ЦСКА със силен мач срещу Мали, игра като защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Амос Юга изнесе силен мач като защитник за своята родина

Една от звездите на ЦСКА – Амос Юга, игра пълни 90 минути за своята страна ЦАР (Централноафриканска република) като гост на Мали в квалификация за Мондиал 2026. Срещата завърши при реми 1:1, като Камори Думбия отбеляза попадение за Мали, а Жофри Кондогбия се разписа за ЦАР.

Любопитното в срещата бе, че Амос Юга се подвизава на поста централен защитник и се представи доста силно. През миналия сезон халфът на ЦСКА игра именно на тази позиция за „червените“, като първоначално се справяше добре, но след имаше спад във формата му. Юга бе върнат на поста си дефанзивен халф и отново започна да играе на страхотно ниво, като през новия сезон е сред лидерите при “армейците”.

Очаква се в близките часове опитният футболист да се върне в лагера на ЦСКА в Панчарево. Преди броени часове към тима се присъедини Матиас Фаетон, който реализира 2 гола в два двубоя за страната си Гваделупа.

Юга натрупа 5 жълти картона, така че ще пропусне домакинския мач срещу Етър в събота. Дефанзивният халф ще бъде на разположение на Нестор Ел Маестро за гостуването на Славия в по-следващия кръг от програмата на efbet Лига.