Атлетико Мадрид е готов отново да даде под наем Жоао Феликс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Атлетико отново ще даде прати наем португалския национал през летния трансферен прозорец на 2024 г.

Според информация на испанското издание SPORT, Жоао Феликс може да се присъедини отново към Барселона под наем през летния трансферен прозорец на 2024 г. Атлетико Мадрид би предпочел постоянен трансфер на португалеца, но клубът е готов да сключи и нова сделка за наем през следващата година, като по този начин засилват надеждите на Барселона да задържи 24-годишния играч.

Жоао Феликссе присъедини към Атлетико Мадрид от Бенфика преди повече от четири години. Португалският национал беше един от най-високо оценяваните млади таланти в цял свят. стилът на Диего Симеоне не подхождаше на играча, който търсеше път за бягство и първо го намери под наем в Челси през втората половина на сезон 2022/23. Трансферът на “Стамфорд Бридж” не проработи много добре за Феликс.

Така през лятото на 2023 г. Жоао Феликс осъществи своята мечта и премина в Барселона под наем. Оттогава състоянието на Феликс се подобри, тъй като той се утвърди като ключова фигура за Барса през последните десет седмици. 24-годишният футболист има три гола и три асистенции в 14 мача във всички турнири за каталунския гранд. Освен това, тъй като Рафиня и Феран Торес са изправени пред несигурно бъдеще в Барселона, каталунците трябва да задържат португалеца след летния трансферен прозорец на 2024 г.

Твърдеше се, че Атлетико Мадрид ще поиска около 80 милиона евро, за да се раздели с Феликс след края на кампанията. Но сега мадридчани са готови да пуснат футболиста и под наем, което дава тласък на Барселона в надеждите да го задържи и след лятото на 2024 г.