Левандовски и Барселона унизиха Реал Мадрид в Ел Класико
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците спечелиха голямото дерби на "Сантяго Бернабеу" с категоричното 4:0

Барселона разгроми Реал Мадрид с 4:0 на „Сантиаго Бернабеу“ в Ел Класико от 11-ия кръг на Ла Лига.

В началото на мача, Камавинга изведе Мбапе, който намери Джуд Белингам на отлична позиция, но вратарят на Барселона Пеня се намеси блестящо. Дори и топката да бе попаднала във вратата, голът нямаше да бъде зачетен заради засада.

В 31-вата минута Менди подаде диагонално към Лукас Васкес, който асистира на Мбапе. Французинът преодоля защитата на Барселона и вкара топката във вратата, но ВАР отмени попадението заради засада.

В 54-ата минута Барселона откри резултата – Марк Касадо подаде към Роберт Левандовски, който се измъкна от засадата и реализира с прецизен удар – 1:0 за каталунците. Две минути по-късно, след прекрасно центриране от Алехандро Балде, Левандовски отново бе точен с глава, удвоявайки преднината на Барселона до 2:0.

В 66-ата минута Мбапе за пореден път прати топката във вратата на Барселона, но отново бе в засада и голът не бе зачетен. Минути по-късно Рафиня предостави отличен пас към Левандовски, който обаче нацели страничния стълб. В 69-ата минута Левандовски пропусна от добра позиция.

В 78-ата минута Рафиня проби през центъра и изведе Ламин Ямал, който с мощен удар покачи на 3:0. В 84-ата минута Иниго Мартинес подаде към Рафиня, който прехвърли Лунин за крайното 4:0, въпреки че Васкес не успя да изчисти от голлинията.