Левски победи ЦСКА с късен гол на Макун за 1:0
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът реализира единствения гол във Вечното дерби пет минути преди края

Левски постигна победа с 1:0 срещу ЦСКА във Вечното дерби, изиграно днес на Националния стадион “Васил Левски”. Защитникът Кристиан Макун реализира единственото попадение в 85-та минута след удар с глава при корнер, като Густаво Бусато се опита да избие топката, но тя вече беше преминала голлинията. Така Левски събра 28 точки и се изравни на върха в класирането на efbet Лига Лудогорец, но разградчани имат два мача по-малко. ЦСКА пък записа втора поредна загуба и общо седма за сезона, която ги оставя на 14-то място.

Мачът започна динамично, като още в седмата минута Локило от ЦСКА центрира от корнер към Тибо Вион, който нанесе силен удар с глава, но вратарят на Левски, Матей Маркович, успя да спаси. Малко след това Мика Пинто пробва опасен удар от дистанция, който обаче мина покрай вратата.

Най-чистото положение до този момент бе за Левски в 23-ата минута, когато Алекс Колев получи отличен извеждащ пас в наказателното поле и стреля към близкия ъгъл, но топката срещна страничния стълб.

В края на първото полувреме, в 45-ата минута, Марселино Кареасо от ЦСКА изведе Исека сам срещу Маркович. Нападателят преодоля вратаря, но Цунами успя да изчисти топката от голлинията. ЦСКА имаха претенции за нарушение на Маркович срещу Исека, но съдията не отсъди дузпа.

В 66-ата минута ЦСКА имаше още една отлична възможност, когато Джонатан Линдсет стреля от точката на дузпата, но топката мина на сантиметри покрай вратата.

Решаващият момент дойде в 86-ата минута, когато Алекс Колев свали топката за Джавад Ел Джемили, който стреля от воле, но защитата на ЦСКА изчисти в корнер. От последвалия корнер, центриран от Фабио Лима, Кристиан Макун засече с глава. Бусато опита да спаси, но топката вече бе преминала голлинията, с което Левски поведе с 1:0.