Левски се разделя с основен играч след края на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Филип Кръстев няма да остане на "Герена"

Полузащитникът Филип Кръстев ще си тръгне от Левски след края на сезона, съобщава “Тема Спорт”. В момента 21-годишният талант играе като преотстъпен в тима на Станимир Стоилов от белгийския Ломел с договор, който е до лятото. Смята се, че играчът ще продължи кариерата си в чужбина, като има малка вероятност да остане по родните терени, ако Левски се класира за евротурнирите.

През миналата година Филип Кръстев и мениджърът му Николай Жейнов имаха среща с представители на „Сити Футбол Груп“, където бе обсъдено бъдещето на играча. Правата на халфа се държат от Манчестър Сити, а белгийският Ломел е част от клубовете, които се управляват от собствениците на английския гранд.

„По принцип трябва да ни питат и нас дали да го пратят в друг отбор, не сме безгласна буква. Да, имаме договор за представителство. Може би вече три години работим заедно. В този ред на мисли ни информираха, че има интерес от различни клубове, но към момента нямаме нищо. Филип беше много ентусиазиран. Посрещнаха ни много топло. Всички се отнасят с голям респект към него“, заяви Жейнов след срещата.

През зимата Витория Гимараеш желаеше Кръстев, като имаше информации, че португалският тим е предложил над 4 милиона евро за него, но трансфер не се случи.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов иска да бъде направено ново споразумение със „Сити Футбол Груп“ и Кръстев да остане на “Герена”, но за момента това изглежда малко вероятно.

Кръстев е основен играч за Левски, като е записал 42 мача и е вкарал 9 гола. През този сезон халфът е започнал в 20 мача от 21 възможни в efbet Лига.