Арда остави Левски да копае дъното след 0:2 на “Герена” ВИДЕО
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кърджалии си тръгнаха с трите точки след груби грешки в защита на "сините"

Арда Кърджали успя да победи с 2:0 Левски в 3-ия кръг на efbet Лига. Това беше третото поражение от три мача за столичани и то отново с два гола във вратата им след 1:2 от Славия и 0:2 от Ботев Враца.

По този начин Левски записа антирекорд в 107-годишната си история, след като никога досега отборът не бе оставал с 0 точки след първите три кръга в първенството.

Поредното поражение на “сините” вгорчи още повече настроението на феновете им, които гласно изразиха недоволството от играта на своя тим по време на мача.

Срещата започна по-добре за гостите, които не стигаха до опасности пред Михайлов, но изглеждаха много по-организирани от противника си, който скоро започна да бърка. Първо в 19-ата минута Симеон Славчев реши да праща дълъг диагонален пас, който бе пресечен пред наказателното поле на тима, Жуниньо и Коконов комбинираха, а последният бе фаулиран от Хубчев в наказателното поле.

Валентин Железов веднага посочи бялата точка, а Томислав Йорданов реализира с удар в центъра на вратата.

Юношата на Литекс посвети своя девети гол за клуба на президента на кърджалии Петър Пешев, който вчера празнуваше рожден ден.
Арда остави Левски да копае дъното след 0:2 на "Герена" ВИДЕО 1
Малко след половин час игра се стигна до нова грешка. Този пътк Ники Михайлов подари топката на Йорданов при опита си да изнесе кълбото. Топката стигна до Делев, който с лекота свали към към Жуниньо, а бразилецът му върна с елегантен извеждащ пас, който елиминира цялата защита в синьо. Там Галчев дори се подхлъзна, а Делев преодоля Михайлов за 2:0.

Малко след това направилия дебют за Левски Георги Миланов можеше да намали, но изстрелът му от пряк-свободен удар беше майсторски париран от Караджов.
Арда остави Левски да копае дъното след 0:2 на "Герена" ВИДЕО 2
След почивката Левски се активизира, като в 48-та отново Миланов стреля добре, но покрай целта, а в 67-та минута след изстрел на Здравко Димитров се получи рикошет, който остави Билал Бари сам срещу Караджов, но нападателят на “сините” прати топката над вратата за ужас на феновете по трибуните.

Малко след това центриране на Димитров намери Андриан Краев, но ударът му с глава мина покрай лявата греда. В самия край центриране на Иван Горанов намери Мартин Петков, който стреля от въздуха, но топката разтресе дясната греда на Караджов.

Така Арда събра четири точки от два изиграни мача, тъй като срещата им с ЦСКА от втория кръг бе отложена.  Левски пък остава на последното място без спечелен пункт и голова разлика 1:6.

Стартови състави:

Левски: Михайлов, Горанов, Шелис, Миланов, Славчев, Бари, Галчев, Хубчев, Александров, Марин Петков, Краев

Арда: Караджов, Стоев, Желев, Делев, Гоергиев, Коконов, Лозев, Мартинов, Жуниор, Крумов, Йорданов