Ливърпул е в контакт с агента на португалски вундеркинд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Ливърпул е влязъл в контакт с агента на Фабио Виейра от Порто

Ливърпул ще се опита да привлече 21-годишния вундеркинд Фабио Виейра, който играе за португалския гранд Порто, информира португалското издание Correio da Manha.

Виейра е продукт на младежката академия на Порото. След като се изкачи в редиците на клуба, младият атакуващ халф направи своя дебют за първия отбор през юни миналата година. Оттогава той участва 37 пъти за португаския тим, като вкара три гола и записа две асистеции, като всички те дойдоха в приключилата наскоро кампания 2020/21.

Макар да впечатляваше в дебютмия си сезон с Порто, изявите му с отбора на Португалия до 21 години по време на Европейското първенство до 21 г. го изкраха на сцената. Виейра беше един от ключовите играчи в отбора на Португалия, който стигна до финала, където загуби от Германия до 21 години. В резултат на силните си изяви, Виейра бе обявен за играч на турнира.

Представянето на 21-годишния младеж изглежда е довело до голям интерес от Ливърпул. “Червените” са изправени пред интересно лято след не чак толкова силен сезон 2020/21. С привличането на Ибрахима Конате, мърсисайдци вече са подсили защитата си, но ще се нуждаят от подкрепления на други позиции, докато се подготвят да отправят предизвикателство за титлата и да се състезават на множество фронтове през сезон 2021/22.

След напускането на Вайналдум, Ливърпул има нужда от нов централен полузащитник, а също така ще трябва да търсят и заместници на Шакири и Минамино, които се спекулира, че ще напуснат “Анфийлд”. Затова Виейра може да бъде добро попълнение за “червените”, тъй като той може да играе на десния фланг, като номер 10 или в средата на терена.

Това, което прави 21-годишния младеж още по-примамлива трансферна цел е, че договорът му с Порто изтича след една година. Той отказа предложението на клуба за нов контракт. Това развитие алармира няколко клуба, включително Ливърпул, за които сега се твърди, че са се обърнали към неговия представител Марсело Чиприано чрез суперагента Пини Захави.