Ливърпул и Манчестър Сити в битка за “Новия Меси”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Факундо Буонаноте впечатлява с изявите си в Лестър този сезон във Висшата лига

Според информация от Испания, Ливърпул и Манчестър Сити са в надпревара за подписа на аржентинския талант Факундо Буонаноте, който в момента играе под наем в Лестър Сити и е считан за “Новия Меси”.

Буонаноте, който започна кариерата си в КА Росарио Сентрал под ръководството на бившия нападател на Ман Сити Карлос Тевес, впечатли със своите умения и бързина и дори стилът му на игра беше сравнен с този на Лионел Меси. Тевес отбеляза, че тийнейджърът притежава сходни качества в спирането и ускоряването с топка в крака.

През настоящия сезон 2024-25 Буонаноте, който бе взет от Брайтън, играе под наем в Лестър Сити, където вече се утвърди като ключов играч. С три гола и две асистенции в началото на сезона, той привлича вниманието на водещи клубове като Ливърпул и Манчестър Сити, които наблюдават развитието му с оглед на потенциален трансфер през 2025 година.

При условие, че Лестър не откупят аржентинеца, Брайтън най-вероятно ще искат да се възползват от добрите му изяви и да спечелят солидна сума от трансфера му. Ливърпул продължава да е в търсене на заместник на Мохамед Салах, докато Манчестър Сити също ще трябва да се оглежда за наследник на Бернардо Силва по дясното крило на нападението им.