Ливърпул на върха във Висшата лига след 2:1 над Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Къртис Джоунс и Мохамед Салах бяха точни за "мърсисайдци"

Ливърпул успя да спечели голямото дерби от 8-ия кръг на Висшата лига срещу Челси с 2:1. Сблъсъкът на “Анфийлд” поднесе много емоции, а домашните фенове напуснаха трибуните с усмивка на лице след като отборът им събра 21 точки и се върна на първото място в класирането, изпреварвайки Манчестър Сити.

В 19-ата минута Челси бе на път да допусне грешка, когато Рийс Джеймс върна топката към вратаря Роберт Санчес, който бе притиснат от Коди Гакпо. Макар че Гакпо пресече подаването, топката се върна при Санчес, спасявайки Челси от евентуален гол.

В 26-ата минута Ливърпул получи дузпа, след като Къртис Джоунс бе изритан от Леви Колуил в наказателното поле. Мохамед Салах бе точен от бялата точка, изпращайки вратаря в обратния ъгъл и давайки аванс на Ливърпул с 1:0.

Челси отговори три минути след началото на второто полувреме, когато Николас Джаксън отбеляза след прецизен пас на Мойсес Кайседо. Първоначално голът бе отменен заради засада, но ВАР показа, че Ибрахима Конате покрива Джаксън, и резултатът бе изравнен на 1:1.

Ливърпул бързо си върна предимството. В 51-ата минута Мохамед Салах центрира към Къртис Джоунс, който с левия крак вкара за 2:1, след като се измъкна от защитата на Челси.

В края на мача Челси натисна, като имаше няколко добри възможности. Ренато Вейга и Кристофър Нкунку бяха близо до изравняване, но късметът не беше на тяхна страна. Ливърпул задържа победата с 2:1, въпреки финалния натиск на “сините”.