Ливърпул няма да продава един от основните си играчи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мърсисайдският гранд не смята да приема оферти за Алисон Бекер през летния трансферен прозорец

Според известния италиански журналист Фабрицио Романо, бразилският вратар Алисон Бекер е обект на интерес от страна на клубове от Саудитската професионална лига. “Червените” от “Анфийлд” обаче не се интересуват от продажбата на 31-годишния вратар, тъй като той влиза в плановете на тима за сезон 2024/25 – първият им под ръководството на новия треньор Арне Слот.

Алисон Бекер е един от най-добрите вратари в света в последните близо 10 години. Бразилецът, изградил се като вратар в родината си в отбора на Интернасионал, пристигна в Европа през юли 2016 г., когато се присъедини към Рома. Алисон прекара две години на “Стадио Олимпико” и направи страхотни изяви за “джалоросите”.

Алисон бе привлечен в Ливърпул през лятото на 2018 г. Оттогава той е може би най-добрият вратар в света, превръщайки се в ключова фигура за своя клуб и страна. 31-годишният играч се е появил над 250 пъти досега за Ливърпул, като е запазил 114 сухи мрежи. Напоследък има спекулации за бъдещето на опитния страж.

Отбори от Саудитска Арабия напират да привлекат Алисон Бекер. Вратарят има договор с Ливърпул до 30 юни 2027 г. От “Анфийлд” не смятат да се разделят с футболиста това лято. Освен това 31-годишният бразилец няма интерес да напуска мърсисайдския клуб, като “червените” го включват в плановете си за сезон 2024/25, който е първи за тима в ерата Арне Слот.