Локо (Пд) развали празненствата в Лудогорец след обрат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пловдивчани надвиха с 2:1 10-кратният шампион на страната точно преди разградчани да вдигнат титлата си

Защитилия за девети път титлата си в България тим на Лудогорец допусна загуба с 1:2 от Локомотив (Пловдив) в деня на награждаването и празненствата в Разград. “Орлите” поведоха първи, но допуснаха пълен обрат, а накрая завършиха мача с девет футболисти след като Ману и Оливейра бяха пратени преждевременно към съблекалните след груби нарушения.

Лудогорец можеше да открие още в първата минута след центриране на Десподов отдясно, но Ману и Доминк Янков се разминаха с топката пред вратата.

В 15-та минута обаче домакините стигнаха до гола. Бернард Текпетей получи пространство да пробие отляво, навлезе към центъра и  шутира от границата на наказателното поле, като Илко Пиргов нямаше как да спаси.
Локо (Пд) развали празненствата в Лудогорец след обрат 1
Само секунди по-късно обаче Локомотив изравни. Умарбаев центрира чудесно в наказателното поле, а Георги Минчев бе оставен напълно непокрит и отбеляза с глава.

След половин час игра гостите получиха и дузпа. Димитър Илиев получи дълго подаване и навлезе в наказателното поле, където Текпетей не успя да играе с топката и спъна капитана на гостите, което беше достатъчно за наказателен удар, като ВАР потвърди решението. Самият Илиев застана на 11-те метра и беше безкомпромисен за 1:2.
Локо (Пд) развали празненствата в Лудогорец след обрат 2
В добавеното време на първата част Лудогорец можеше да изравни след комбинация между Сисиньо и Десподов, като последният продължи технично към Ману, но той се размина с топката.

След час игра домакините направиха нов пропуск. Сисиньо центрира към Десподов в пеналта, а там крилото стреля, но ударът му срещна тялото на Алмейда. Само минута след тази ситуация шампионите останаха с 10 души. Елвис Ману проби в наказателното поле и се опита да преодолее Пиргов. Стражът обаче се оказа по-съобразителен и улови, но футболистът на разградчани влезе много грубо в тялото на вратаря и си заслужи директно изгонване.

В 81-та минута ситуацията на домакините стана кошмарна, след като и Каули Оливейра си изпроси червен картон. При висока топка той удари грубо с лакът Димитър Илиев и получи втори жълт картон в мача, оставяйки домакините с девет души на терена.

Така Локомотив събра 52 точки и се върна на второто място и то с мач по-малко от ЦСКА, който е трети с 50. Лудогорец пък допусна едва втората си загуба за сезона.

Лудогорец – Локомотив (Пд) 1:2

1:0 Текпетей 15
1:1 Минчев 17
1:2 Димитър Илиев (дузпа) 32

Лудогорец: Кахлина, Сисиньо, Терзиев, Ману, Десподов, Григоре, Икоко, Баджи, Текпетей, Янков, Каули

Локомотив: Пиргов, Алмейда, Масоеро, Гомис, Витанов, Умарбаев, Илич, Карагарен, Цветанов, Илиев, Илич