Лудогорец е шампион на България за 12-ти път след успех във Варна!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лудогорец обаче няма да получи своите златни медали и титлата на efbet Лига. 

Лудогорец стана шампион на България за 12-а поредна година! “Орлите” стигнаха до крайния успех по изключително инфарктен начин, а единствено попадение за победата отбеляза Матиас Тисера. Шампионите завършиха мача с човек по-малко, след като Клод Гонзалвеш беше изгонен в 89-ата минута. Лудогорец обаче няма да получи своите златни медали и титлата на efbet Лига.

Лудогорец започна срещата много по-активно, но без особени положения за гол пред вратата на варненци. Черно море направи страхотен пропуск в 36-ата минута. Исмаил Иса пусна отличен извеждащ пас зад гърба на отбраната на Лудогорец към Матеуш Машадо, който изскочи сам срещу Серджио Падт и стреля, но нидерландският вратар плонжира и успя да спаси.

Разградчани поведоха с 1:0 в 50-ата минута. Кирил Десподов центрира от корнер в наказателното поле на Черно море на първа греда, където Мануел Шоу изпревари Александър Василев и отклони топката към Матиас Тисера, който бе оставен непокрит и отблизо не пропусна да вкара във вратата на Иван Дюлгеров.

“Орлите” останаха с десет души на терена в 89-ата минута, когато Клод Гонзалвеш бе изгонен за втори жълт картон за нарушение срещу Едгар Пашеко.

В първите секунди на добавеното време на мача, Васил Панайотов центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Атанас Илиев и Александър Василев се разминаха с топката и тя излезе в аут. С това и приключиха особените моменти на “Тича” и така Лудогорец се поздрави със своята 12-та поредна титла на България.