Лудогорец го направи! Десета поредна титла на България в зелено!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разградчани победиха с 3:1 Берое в първия мач от плейофите и са недостижими на върха

Лудогорец официално е новият-стар шампион на България! Разградчани победиха с 3:1 Берое и вече са недостижими на върха в efbet Лига. Това е десета поредна титла на клуба в България и така подобри историческия рекорд на ЦСКА в периода 1954г.-1962г. когато “армейците” записаха девет поредни титли на страната.

Лудогорец започна активно срещата и още в началото ВАР влезе в действие, след като удар на Десподов се отклони в ръката на Мезаг. След разглеждането на ситуацията до решение за дузпа не се стигна.

В 18-ата минута Ганев спаси отлично удар на Бърнард Текпетей по диагонала и не допусна топката да влезе в мрежата му.

След половин час игра домакините поведоха. Вандерсон пусна отличен извеждащ пас към Десподов, който останал сам срещу Генадий Ганев го заобиколи и пратит топката в опразнената врата. Ситуацията бе проверена за засада с ВАР, но такава не беше отчетена.
Лудогорец го направи! Десета поредна титла на България в зелено! 1
В 38-ата минута Берое стигна до дузпа. Алиун Фал опита да отклони топката към вратата на Кахлина, но тя се чукна в ръката на Оливие Вердон. Ситуациятa отново опрая до ВАР, където дълго беше разглеждана и Драгомир Драганов беше извикан до монитора.
Лудогорец го направи! Десета поредна титла на България в зелено! 2
След като и той видя всички ъгли, реши, че дузпа има. Зад топката застана Гаюс Макоута, който със силен удар в десния ъгъл на вратата се разписа.
Лудогорец го направи! Десета поредна титла на България в зелено! 3
Второто полувреме започна с добро положение за Лудогорец, след като Елвис Ману се озова на отлична позиция да стреля, но ударът му с левия крак се отби в дясната греда на Ганев.

Домакините бяха много близо до гол в 72-ата минута, когато Кирил Десподов беше изведен много добре от Доминик Янков сам срещу Ганев, но стражът изби в ъглов удар.

Седем по-късно обаче Лудогорец стигна до така търсения гол. Жордан Икоко беше изведен с огромно пространство отляво, напредна и намери Доминик Янков в наказателното поле. Там той се справи отлично с опазването на топката и стреля в далечния ъгъл, като Ганев стигна до кълбото, но не достатъчно добре, за да спре полета му в горния десен ъгъл – 2:1!

Всичко в мача беше решено в 83-та минута. Десподов бе изведен зад гърба на защитата на Берое и игра неегоестично като подаде успоредно на голлинията към непокрития Клаудиу Кешеру, който нямаше как да сбърка.


Така Лудогорец събра 64 точки на върха, а Локомотив (Пловдив) е втори с 52 пункта и няма как да настигне разградчани.