Лудогорец излъга Локо Пловдив в края и остана далеч пред Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Единственото попадение в Разград вкара Рик Джонатан шест минути преди края

Лудогорец постигна минимална, но важна победа с 1:0 над Локомотив Пловдив в двубой от 11-ия кръг на efbet Лига, игран в Разград. Единственото попадение в мача бе дело на Рик Джонатан, който се разписа с далечен удар шест минути преди края на редовното време.

С този успех Лудогорец се изкачва еднолично на върха в класирането с 28 точки, три пред Левски, като има и мач по-малко. Локомотив Пловдив, воден от Любослав Пенев, остава на 10-а позиция с 12 точки.

Лудогорец започна мача активно и доминираше играта от самото начало, като не оставяше много шансове на Локомотив. В 11-ата минута Квадво Дуа отправи първия точен удар към вратата, но не затрудни вратаря на гостите Мартин Луков. Най-сериозната заплаха за Локомотив дойде малко по-късно, когато Камара проби през центъра и подаде на Пьотровски, чийто удар бе блокиран от Сегура.

В 60-ата минута Камдем опита далечен шут, който обаче мина на около метър от вратата. Пет минути по-късно Лудогорец бе на крачка от откриване на резултата, след като Диниш Алмейда засече с глава центриране от свободен удар, но Луков успя да спре топката на голлинията. В следващите минути вратарят на Локомотив направи още няколко важни спасявания, като спря далечен шут на Ивайло Чочев и удари на Маркус.

В 84-ата минута обаче Рик Джонатан направи разликата, когато пое топката на левия фланг, влезе навътре и с красив нисък удар преодоля Луков, осигурявайки трите точки за Лудогорец.