Лудогорец превзе върха в efbet Лига след обрат над Локо Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лудогорец победи Локомотив Пловдив с 3:1 в дербито на 5-ия кръг на българската Първа лига.

“Орлите” направиха пълен обрат в мача, след като гостите бяха излезли напред в резултата в 52-рата минута чрез Бирсент Карагарен. С попадения на Доминик Янков, Алекс Сантана и Елвис Ману, “зелените” стигнаха до успеха, с който се изкачиха на първото място в efbet Лига.

Отборът на Локомотив Пловдив започна по-добре срещата и имаше първите шансове за попадение на “Хювефарма Арена”. В 6-ата минута Лукас Салинас се възползва от грешка на Стефан Баджи, след като му отне топката опита диагонален удар, но ударът бе неточен. Десетина минути по-късно отново Салинас открадна кълбото от Баджи и навлезе в пеналта на домакините. Пред бразилския халф се откри отлична възможност, но не успя да отправи точен удар. В средата на първото полувреме Лудогорец заигра по-добре и взе инициативата.

В 20-ата минута домакините получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар. Клаудиу Кешеру стреля от добра позиция, но стражът на гостите Мартн Луков успя да се намеси и предотврати попадение. Дванадесет минути след това мощен удар на Антон Недялков мина над вратата на “черно-белите”. Малко след това пловдивчани стигнаха до чисто голово положение. Димитър Илиев комбинира с Кристиян Илич, който се озова очи в очи с вратаря на домакините Ренан, но шутът му се оказа неточен. В крайна сметка попадение до почивката не падна и двата отбора завършиха полувремето при нулево реми.

Гостите започнаха по-активно второто полувреме и с оглед на това логично откриха резултата в 52-рата минута. Центрирана топка в наказателното поле на ‘орлите’ не бе добре избита от Григоре. Топката достигна до Карагарен, който без забавяне шутира и я прати в мрежата на Владо Стоянов, който се появи на смяна на почивката – 0:1.

“Черно-белите” не се радваха дълго време на преднината си. В 62-рата минута шампионите възстановиха равенството чрез младока Доминик Янков. Антон Недялков получи подаване на левия фланг и отправи остро центриране в наказателното пол, където Янков бе оставен непокрит и само трябваше да насочи топката в мрежата на Мартин Луков за 1:1.

Лудогорец направи пълен обрат в мача в 79-ата минута. Алекс Сантана се справи с Петър Витанов и с техничен удар с левия крак не остави шансове на Мартин Луков за 2:1.

Не бяха изминали и 120 секунди от второто попадение на ‘орлите’, преди те да вкарат и трети гол. Резервата Елвис Ману получи страхотен извеждащ пас и без никакви трудности преодоля Мартин Луков за крайното 3:1.

С този си успех тимът на Лудогорец събра 12 точки в актива си и изпревари ЦСКА-София на върха в класирането с една точка. Гостите от Локомотив Пловдив пък останаха на 5-ата позиция с 9 пункта.

Стартови състави на двата отбора:

Лудогорец: 33. Ренан, 3. Антон Недялков, 4. Сисиньо, 30. Козмин Моци, 64. Доминик Янков, 7. Алекс Сантана, 13. Мавис Чибота, 17. Жоржиньо, 21. Дариуш Григоре, 25. Баджи, 28. Кешеру

Локомотив Пловдив: 71. Луков, 61. Алмейда, 25. Масоеро, 20. Петрович, 15. Илич, 34. Петър Витанов, 7. Момчил Цветанов, 9. Бирсент Карагарен, 16. Салинас, 14. Димитър Илиев, 77. Анте Аралица