Манч Юнайтед ще трябва да се бръкне дълбоко за португалски талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" се надяват да могат да вземат Антонио Силва за под 100 млн. евро

Според информация на португалското издание O Jogo, централният защитник Антонио Силва остава в трансферните планове на Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи” искат да подпишат с още един централен бранител през летния трансферен прозорец, въпреки че се подсилиха с Лени Йоро. От “Олд Трафорд” са уверени, че могат да осигурят услугите на 20-годишния футболист на Бенфика за по-малко от освобождаващата му клауза, която е на стойност 100 милиона евро.

Антонио Силва се утвърди като един от най-добрите млади дефанзивни играчи в света, откакто проби в първия отбор на Бенфика още като тийнейджър. Родом от Визеу, той е в Бенфика от 2016 г. и бързо напредна в редиците на португалския гранд, преди да направи дебют за мъжете.

20-годишният футболист има над 100 срещи за Бенфика, като в същото време е вкарал седем гола. Освен това Силва е редовен играч на националния отбор на Португалия и има 13 мача за “мореплавателите”. Междувременно изявите на младия защитник за неговия клуб и страна не останаха незабелязани, привличайки вниманието на топ клубове в цяла Европа.

Португалският национал бе свързван с отборите на Арсенал и Ливърпул. Най-вероятната бъдеща дестинация на Антонио Силва в Англия обаче ще бъде Манчестър Юнайтед, като “червените дяволи” го следят от дълго време. За момента цената му от 100 млн. евро е проблем за трансфер на “Олд Трафорд”, но от клуба имат надежда, че могат да го вземат за по-ниска сума.