Манчестър Сити се измъкна срещу Уулвърхемптън с гол в 95-та
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джон Стоунс беше големият герой за "гражданите" на "Молиню"

Манчестър Сити избегна сериозна издънка в 8-ия кръг на Висшата лига, след като победи с 2:1 Уулвърхемптън като гост. Успехът на “гражданите” дойде след пълен обрат и победен гол на Джон Стоунс в 95-та минута.

Още в седмата минута Уулвърхемптън шокира Манчестър Сити, като организира отлично нападение. Нелсън Семедо се включи отдясно и подаде прецизен пас към Йорген Странд Ларсен, който с едно докосване завърши хладнокръвно, откривайки резултата за “вълците” с 1:0.

Малко по-късно, в 19-ата минута, Уулвс имаше шанс да удвои преднината. Матеуш Куня направи впечатляващо подаване към Семедо, който се озова очи в очи с Едерсон, но се забави с удара и бразилският вратар успя да предотврати втори гол.

Натискът на Манчестър Сити нарасна и даде резултат в 33-ата минута. Левият фланг на отбора беше активен, като Йошко Гвардиол получи топката на границата на наказателното поле и отправи мощен удар. Вратарят на Уулвс Жозе Са успя да докосне топката, но тя влезе във вратата, изравнявайки резултата на 1:1.

В края на мача, в 89-ата минута, Джак Грийлиш, влязъл като резерва, имаше шанс да отбележи победен гол. Той стреля от границата на наказателното поле, но Жозе Са беше на мястото си и спаси удара.

Драмата в мача достигна своя връх в последните минути, когато Фил Фодън изпълни перфектен ъглов удар. Джон Стоунс се извиси над всички в наказателното поле и с мощен удар с глава изпрати топката в центъра на вратата. Жозе Са не успя да реагира навреме и Манчестър Сити поведе с 2:1.

Въпреки че имаше претенции за засада на Бернардо Силва, който се намираше пред вратаря, съдиите прецениха, че португалецът не е попречил на видимостта на Са и голът беше зачетен. Това осигури победата на Манчестър Сити в напрегнатия двубой.