Манчестър Сити следи Дани Ингс, Тотнъм също с интерес към него
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Два от грандовете във Висшата лига искат нападателя на Саутхемптън

Фаворитът за титлата във Висшата лига Манчестър Сити проявява интерес към нападателя на Саутхемптън Дани Ингс, съобщaва „The Athletic“. “Гражданите” почти сигурно ще вземат нов нападател през лятото, тъй като Серхио Агуеро е доста вероятно да напусне “Етихад”, а английският национал Ингс е опция за тима на Пеп Гуардиола.

В последните години Ингс впечатлява с изявите си за Саутхемптън. Точно затова „светците“ му предложиха нов солиден договор, но футболистът има високи цели и желае да играе в Шампионската лига, така че е възможно през лятото да смени клубната си принадлежност.

Отборът на Тотнъм също проявява интерес към 28-годишния футболист и след като по настоящия му контракт остават 17 месеца, тимът от “Сейнт Мери Стейдиъм” може да бъде принуден да го продаде, за да не го изпусне без пари.

В Тотнъм обаче Хари Кейн е неизменен титуляр, така че Ингс е наясно, че ще бъде резерва, ако премине в отбора от Северен Лондон.

От друга страна, в Ман Сити може да му бъде предложено титулярно място пред Габриел Жезус, ако Агуеро напусне. Трансфер на “Етихад” със сигурност ще бъде сбъдната мечта за Ингс, който ще може да се бори за трофеи всеки сезон.

Дани Ингс е вкарал 50 гола във Висшата лига, като 29 от тях са от началото на миналата кампания и несъмнено би бил добро попъление за всеки водещ отбор в Англия.

Ман Сити има и друга опция за поста централен нападател – голаджията на Интер Ромелу Лукаку. Откакто се присъедини към „синьо-черните“ от Манчестър Юнайтед през лятото на 2019 година, белгийският национал реализира 54 гола в 78 срещи в Серия А.