google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският тим остава водещият претендент за полузащитника на Барселона

27-годишният халф на Барселона – Френки де Йонг, е преследван от Ерик Тен Хаг откакто нидерландецът наследи Ралф Рангник начело на Ман Юнайтед преди две години и половина. Де Йонг няколко пъти бе близо до това да напусне Барселона, но нидерландският футболист все още е част от каталунския клуб.

Въпреки това, според последните информации, това може да се промени в края на сезона предвид договора на полузащитника, който изтича през 2026 г. Тимът на Ман Юнайтед е фаворит за подписа на Френки Де Йонг следващото лято. Наближавайки последната година от контракта му, Барселона, въпреки че е готов за преговори за нов договор, може да не успее да удължи контракта му и това може да накара да го продаде през лятото на 2025 г.

Според испанската медия Fichajes, ако каталунците не успеят да постигнат споразумение с техния номер 21 за нов договор, има голяма вероятност Тен Хаг отново да настоява да го доведе на Олд Трафорд. Разбира се, при условие, че нидерландецът продължи да води “червените дяволи” и догодина.

Въпреки че бъдещето на Де Йонг далеч не е решено, испанското издание твърди, че „всичко сочи той да напусне Барселона следващото лято“. През петте си години като играч на Барса, Френки де Йонг е допринесъл директно за 38 гола в 215 мача във всички състезания.