google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пореден набелязан халф от ,,червените дяволи", се очаква да не акостира на ,,Олд Трафорд"

Съобщава се, че Пари Сен Жермен е договорил сделка за подписа на една от основните цели на Манчестър Юнайтед, Жоао Невеш от Бенфика.

19-годишният футболист си изгради репутация на един от най-ярките, талантливи полузащитници в Европа след като направи пробив в първия отбор на Бенфика от академията. Тийнейджърът вече има 75 мача за първия отбор на Бенфика, записвайки 4 гола и 3 асистенции. Невеш, който помогна на Бенфика да спечели титлата в Примейра Лига 2022-23, също има 9 мача за националния отбор на Португалия, включително участия на Европейското първенство в Германия.

След като направи впечатление за клуба си и страната, Невеш се оказа една от целите за някои от най-големите клубове в Европа, включително Манчестър Юнайтед и ПСЖ. ,,Червените дяволи” се стремят да увеличат опциите си в средата на терена, след като не се знае какво ще се случи с Каземиро и Скот Мактоминей. Те обаче ще трябва да обмислят алтернативни цели за халфовата линия след съобщенията, че ПСЖ е спечелил надпреварата за подписа на португалския национал.

Според L’Equipe френския шампион са постигнали споразумение с Бенфика да подпишат с Невеш за 70 милиона евро (59 милиона паунда), плюс включени бонуси. ПСЖ успяха да убедят Бенфика да приемат предложението, въпреки че клаузата за освобождаване на играча е на стойност 120 милиона евро (101 милиона паунда). Статията твърди, че Ренато Санчес ще замине в обратната посока, като юношата на Бенфика ще се присъедини към бившия му клуб под наем за един сезон.