Манчестър Юнайтед с интерес към голям норвежки талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
17-годишният халф Свер Халсет Нюпан е трансферна цел на "червените дяволи"

Талантливият тийнейджър Свер Халсет Нюпан се представя много добре за Розенборг и след рекорден старт на кариерата си в Норвегия привлече вниманието на няколко големи клуба от Европа. Един от тях е Манчестър Юнайтед, като “червените дяволи” са се прицелили в “следващия Йодегор”, както е наричан Нюпан.

“Свер Халсет Нюпан е изключително вълнуващ и изпитвам малко същото усещане, както когато видях Мартин Йодегор да пробива като момче“, каза норвежкият футболен експерт Йеспер Матисен пред медиите през август 2023 г., след като наблюдава 16-годишната млада звезда за Розенборг в квалификационен мач от Лигата на конференциите срещу Хартс.

На същата възраст Йодегор вече беше подписал с Реал Мадрид, но много хора биха се съгласили, че този трансфер дойде твърде рано за него. Йодегор записа само 11 мача за първия тим за шест години на Сантяго Бернабеу и беше изпратен под наем четири пъти, преди да се присъедини към Арсенал за постоянно през 2021 г. и наистина да започне да реализира потенциала си.

Нюпан можеше да поеме по подобен път. Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси и Пари Сен Жермен следяха тийнейджъра при вкарването му в първия отбор на Розенборг през 2022 г., според информации в Норвегия. Но футболистът не предприе трансфер и остана в Розенборг. Наскоро обаче беше съобщено, че Юнайтед са готови да направят официална оферта за младия талант на Розенборг през януари, като смятат да го дадат под наем в клуба за още един сезон и в бъдеще той да заиграе на ‘Олд Трафорд’.