Мъри Стоилов: Старанието е огромно, има минимален напредък
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не се притеснявам, когато моите футболисти ме мразят, ще ме заобичат, когато дойдат добрите резултати", каза той.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори за най-горещите теми около “синия клуб”. Опитният специалист разкри, че през зимата отборът ще замине за Анталия, където ще бъде лагера на тима. Мъри заяви, че в играта на столичани има напредък, но все още има доста какво да се надгражда, за да може клубът да отговаря на критерия “Левски”.

„Направили сме програма. На 3 януари започваме подготовка и на пети заминаваме за Анталия – един месец лагер с прекъсвания. Там ще бъдат свободни футболистите. Няма да копаят, а ще тренираме. Ще има паузи между двата лагера, ще има 3-4 дни почивки. Всеки да ходи където иска. Може и повече от един месец, може два“, заяви Стоилов пред “Дарик”.

„Общо взето всичко е наред. Отсъстват доста играчи. Натиснаха ни травми и леки болести. Тази седмица сме се разпуснали. Тренираме около шест-седем човека. Децата също тренират с мъжкия отбор и мога да ги гледам, това е позитивното”.

“Има някакъв съвсем минимален напредък. Аз не си затварям очите пред проблемите. Искам да изчистим всички игрови моменти. Видях отбор, който държи противника в собствената си половина. Опитва се да котнролира мача. Видях и неуверевност в отбора. Има наченки да направим първите стъпки към много по-добро представяне. Колкото и да не ми се иска, на футболистите постоянно казвам, че все още не отговаряме на името на Левски. Странието е огромно. Въпросът е докъде ще стигнем. Няма да се уморя да си затварям очите, докато не станат достатъчно добри, докато отборът не отговаря на критерия Левски. Не се притеснявам, когато моите футболисти ме мразят. Ще ме заобичат, когато дойдат добрите резултати“.

„Като футболист знам какво значи да си треньор в Левски. Това беше най-високото ниво в клуба и всички сме се съобразвали. Много от тях не са сред живите. Те бяха институция в клуба. В последно време Левски измести акцента на най-важния човек в спортно-техническата част. Започнахме да се съобразваме с футболисти и лични интереси, но не уважахваме достатъчно треньора. Ако върнем левскарските правила, всичко ще е наред. Няма да се спра пред нищо, даже някой да остане недоволен или сърдит”, каза още наставникът на “сините”.