Мениджър жегна Берба за държавното финансиране на фондацията му

Мениджър жегна Берба за държавното финансиране на фондацията му
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Петьо Костадинов отговори на устремилия се към властта в БФС

Eдин от най-известните ни футболни мениджъри – Петьо Костадинов, отговори в характерния си стил на днешното изявление на Димитър Бербатов.

По-рано тази седмица Костадинов разкри как жадуващият президентският пост в БФС Бербатов настоява родните клубове да подписват извънредни пълномощия на определена кантора, лишавайки се от възможност за каквито и да било бъдещи самостоятелни действия. При това с нотариална заверка.

Бившият нападател пък публикува видео обръщение, в което опита да обясни, че въпросното пълномощно се изисквало, за да да може клубовете да бъдта представлявани пред БФС или пред съда.

Ето и какво написа днес Костадинов, допълвайки с въпрос към Бербатов за разяснение как фонадцията му се е сдобила с финансиране от централния бюджет:

“Отсъствам от офиса на фондацията ми (Фондация “Хайнрих Шлиман”), в командировка съм. По богоугодни футболни дела в странство (“без врачански бастон”). По повод продължаващата злъч уточнявам следното, при желание може и с видео:

1. Изказвам надежда, че под специалист в кавички, колегата от другата фондация не визира мен;

2. Сред налепите около “трите коня” има тънкообидни субекти, включително кандидати за министерски портфейли, които са ме съдили за общо 80 000 лева с тежък неуспех. При лъжа мислите ли, че не биха опитали отново!? Или вече умуват дали!? Welcome!

3. Ще уточня с учебна цел, че всеки един изпит съм вземал със самоподготовка и знания, не със снимки за спомен с изпитващите. И съм експерт, разбирай специалист. Колега, политиката е като красива жена – винаги може да те излъже, желана е винаги и от друг. Последното ми каза мъдър човек през 82-ра, но загубих 7 години, за да го разбера;

4. Изказвам съчувствие към наведените клубове, подписалите сходни декларации преди, за да бъде свикан извънреден конгрес, без да имат дори тезисно управленска програма на заставащите с името и репутацията. На виртуалната келепирна алчност нито кантора, нито училище може да им помогне. Тъпомерите се изчерпаха;

5. Доколкото очевидно отсъства комуникационна, за сметка на ескалираща марионетна култура – обявявам “Ринг свободен!”

6. Аргументираните специалисти никога не бягат от боя, когато стане “жега”. Добре дошли!

7. Все още сме на 7-ца спатия в пасианса. Огледайте си колодата! Според моите карти държите само палячовци. Хайде!

МОЛБА ИЗВЪН УПРАВЛЕНСКИТЕ НИ СТРАСТИ ВЪВ ФУТБОЛА! Колега (от видеото с авторитета и репутацията), сподели опит, pls, как се стига до финансиране на фондация от централния бюджет, щото съм я докарал до никъде. Дори закъсах с таксата за поддръжка на сметката. Харчех само мои пари. Харча и сега. За подкрепата на над 40 клуба във футбола, футбола в зала, леката атлетика, баскетбола, бокса, на ковид отделения в изнемогващи МБАЛ, включително с най-висока степен на натиск… Без кавички.