Меси вкара два гола и спечели исторически трофей за Интер Маями
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинецът беше в основата за успеха с 3:2 над Кълъмбъс

Интер Маями си осигури първото място в Източната конференция на МЛС след драматична победа с 3:2 като гост на Кълъмбъс Крю в мач от 32-ия кръг на първенството. В решаваща роля за успеха на тима се отличиха Лионел Меси и Луис Суарес. Меси отбеляза два гола, а Суарес добави третия, осигурявайки на Интер Маями титлата в редовния сезон на конференцията.

Интер Маями откри резултата в 45-ата минута, когато Лионел Меси реализира първия си гол в срещата. Аржентинецът удвои преднината на отбора в продължението на първото полувреме с впечатляващ гол от пряк свободен удар за 0:2.

Диего Роси върна интригата в началото на второто полувреме, намалявайки на 1:2. Само три минути по-късно, Луис Суарес отбеляза трето попадение за гостите след сериозна грешка на вратаря на Кълъмбъс.

В 61-вата минута Кълъмбъс Крю успя да се доближи отново, след като Кучо реализира дузпа за 2:3. Домакините обаче останаха с човек по-малко малко след това, след като Руди Камачо получи втори жълт картон и бе изгонен.

С победата Интер Маями събра 68 точки и стана недостижим на върха на Източната конференция, докато Кълъмбъс Крю остана на второ място с 57 точки.